Utskrift från uppsala.yimby.se
....

 > Allmänt

Uppvärmning av idrottsanläggningar

Andreas Nilsson
1 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Februari 2010
Hej,

Läste en artikel idag i Aftonbladet där kultur och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) uttalar sig om besparingar för att nå miljömål.

Konstgräsplaner med värmeslingor har stängts av för att det är onödigt att spela fotboll på vintern, i förlängningen tycker hon att det är slöseri att kyla ishallar på sommaren.

Vet inte om det ryms inom yimby, men en levande stad för mig är en stad som kan tillhandahålla idrottsanläggningar som står emot vädrets makter.

Varför har vi isåfall en massa simhallar när det går alldeles utmärkt att simma i närmsta sjö på sommaren? Jag spelar innebandy och i vår hall har de dragit ner värmen så det är svinkallt, ett led i besparingskraven.

Är jag ensam om att tycka att miljötänkandet gått överstyr och att man angriper problemet från helt fel håll? Vill inte göra inlägget politiskt men vad är det som händer med folkpartiet egentligen?
Joel Wennström
13 Inlägg
Ort: Stockholm (Norra Djurgården), Gick med: September 2008
Håller med dig!
Vår lokala konstgräsplan är uppvärmningsbar, men används inte. I det här fallet handlar det i första hand om uppvärmningskostnaderna. Skulle gissa att Sjöstedts förslag i huvudsak också handlar om att minska de stora utgifterna för uppvärming/kylning av anläggningarna. Men att hon istället använder miljönproblemet som ett argument att göra detta.

Däremot tycker jag det är helt ok att sänka temperaturen i idrottshallarna. Efter tjugo minuters innebandy i högt tempo finns det knappt en idrottshall i världen som är för kall

 > Allmänt
Uppvärmning av idrottsanläggningar

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Uppsala:s medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

YIMBY UPPSALA PÅ TWITTER
 Twitter
 
...

OM YIMBY
YIMBY Uppsala är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Uppsala ska fortsätta växa och utvecklas, och vi vill att staden ska växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Vi vill att Uppsala ska bli en riktig storstad som lockar fler studenter, turister och företag. Vi vill ha en storstad med levande kultur, framstående forskning och ett aktivt idrottsliv. Vi vill ha en levande stad för alla människor.

Tät blandstad är oerhört attraktivt. Den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likformiga, glesa och trista bostadsöar som ökar bilanvändningen. Det är något som är fel.

När vi ser planer på en ny stadsdel på den outnyttjade ängen utanför fönstret skriver vi inte protestlistor för att stoppa bygget.

När vi ser planer på ett nytt höghus i kvarteret skriver vi inte arga insändare till lokaltidningen om hur hemskt det är.

Istället blir vi glada över att få fler grannar, mer utbud och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

Mer information om oss
Gå med

Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan

ANDRA BLOGGAR
Andra YIMBY-nätverk:
YIMBY Stockholm
YIMBY Göteborg

YIMBY Norge

Andra bloggar:
Betongelit
Bios Politikos
Chief Rocka
God Bostad
G-svampen
Jerker Söderlind
Linköpingsvisioner
Ljungbergs Blogg
MalmöStockholm
Operation Karlstad
Självgod och bitter
Storstad Linköping
Tidsskriften Arkitektur
Urban Dynamic Planing Forum
Urbanisma

Observera att länkade bloggar inte har någon koppling till YIMBY utan endast är länkade då de ofta har intressanta inlägg om stadsbyggnadsfrågor och/eller arkitektur.