Utskrift från uppsala.yimby.se
....

 > Allmänt

De olika områdena i Stockholms län.

Profilbild
Mattias Woldu
63 Inlägg
Ort: Stockholm (Bagarmossen), Gick med: Juli 2009
Vad karaktäriserar de olika områdena i Stockholm? Låt oss göra en liten lista av allt från små delar av en stadsdel till hela kommuner. Jag kan väl börja.

Telefonplan:
I och med att konstfack finns där så har området börja få en prägel som det nya konstnärshangoutet. Kan Telefonplan ta över en del av Söders konstärsstadstitel?
Absolut. Inte minst på grund av att människor som jobbar med konst i olika former sällan har särskilt feta inkomster. Telefonplans läge, nära stan men ändå tillräckligt långt ifrån för att det inte ska kosta för mycket att bo där, är ypperligt.

Jag jobbade som musikproducent i många år på 90-talet, och Telefonplan med omnejd var redan då en av de absolut vanligaste hemvisterna för folk i musikbranschen. Dels för att det gick att köpa svarta hyresrätter relativt billigt där, dels för att bostadsrätterna gick till rena vrakpriserna jämfört med city. Och så var det inget förortsghetto, och det tog bara 10-12 minuter med t-banan in till city. Klockrent.
Martin Danell
232 Inlägg
Ort: Stockholm (Sofo), Gick med: Augusti 2009
Fast det behövs nog isåfall lite fler lokaler i Telefonplan lämpade för Galleri- eller Ateljeverksamhet. Oavsett var konstnärerna har råd att bo behöver nog Gallerierna ligga där det finns dels lokaler och dels Söndagsflanörer, t.ex Hornsgatspuckeln.
__________________
Jag har en användare hos Yimby för att jag sympatiserar med delar av Yimbys åsikter och tycker om att diskutera stadsplanering.
Profilbild
Gustav Svärd
721 Inlägg
Ort: Stockholm (Bandhagen), Gick med: Oktober 2007
Kista är mest känt för IT och har om vi räknar allt som ett område nästan allt vad innerstan har, dock är uppdelningen av funktionerna avsiktligen strikt. Vid/under tunnelbanestationen är vi centrum ("Kista Galleria"). Här finns nästan alla butiker och en stor del av den övriga servicen. Sydväst om tunnelbanevidukterna finner vi bostadsområdet som har tre delar: betongen, radhusen och Ärvinge. Alla har i princip bara återvändsgränder och den förstnämnda är helt planskild (det finns ett övergångsställe på en bussgata). Nordost om tunnelbaneviadukterna finns Industriområdet. Inte så mycket industri kvar, mestadels kontor och universitet. Det är i princip bara här som nya planer föreslås/byggs - här finns inget nämnvärt motstånd mot byggplaner och stora visioner.

Kista: IT-staden med stor mode-galleria. Och ett bostadsområde som kan räknas som Järvafältets Östermalm.
__________________
Medlem sedan starten 2007.
Talesperson för nätverket YIMBY Stockholm

 > Allmänt
De olika områdena i Stockholms län.

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Uppsala:s medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

YIMBY UPPSALA PÅ TWITTER
 Twitter
 
...

OM YIMBY
YIMBY Uppsala är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Uppsala ska fortsätta växa och utvecklas, och vi vill att staden ska växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Vi vill att Uppsala ska bli en riktig storstad som lockar fler studenter, turister och företag. Vi vill ha en storstad med levande kultur, framstående forskning och ett aktivt idrottsliv. Vi vill ha en levande stad för alla människor.

Tät blandstad är oerhört attraktivt. Den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likformiga, glesa och trista bostadsöar som ökar bilanvändningen. Det är något som är fel.

När vi ser planer på en ny stadsdel på den outnyttjade ängen utanför fönstret skriver vi inte protestlistor för att stoppa bygget.

När vi ser planer på ett nytt höghus i kvarteret skriver vi inte arga insändare till lokaltidningen om hur hemskt det är.

Istället blir vi glada över att få fler grannar, mer utbud och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

Mer information om oss
Gå med

Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan

ANDRA BLOGGAR
Andra YIMBY-nätverk:
YIMBY Stockholm
YIMBY Göteborg

YIMBY Norge

Andra bloggar:
Betongelit
Bios Politikos
Chief Rocka
God Bostad
G-svampen
Jerker Söderlind
Linköpingsvisioner
Ljungbergs Blogg
MalmöStockholm
Operation Karlstad
Självgod och bitter
Storstad Linköping
Tidsskriften Arkitektur
Urban Dynamic Planing Forum
Urbanisma

Observera att länkade bloggar inte har någon koppling till YIMBY utan endast är länkade då de ofta har intressanta inlägg om stadsbyggnadsfrågor och/eller arkitektur.