Utskrift från uppsala.yimby.se
....

 > Allmänt

Brottslighet per invånare

Profilbild
Hans H
193 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: Januari 2009
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2628744-klick..
Favorit i repris. En artikel i GP med karta som illustrerar vilka stadsdelar som har en förhållandevis stor dagsbefolkning och nattbefolkning i förhållande till hur många som är bosatta där.

Men det är inte det artikeln handlar om, utan den är en rapportering om brottslighet per invånare... vilket inte nödvändigtvis är relevant information på platser där få bor, men många vistas. Exempelvis är de allra mest brottsdrabbade områdena per invånare industriområden, mest på grund av att nästan ingen bor där.

Men jag gillar ändå kartan som jag tycker ger en indikation på att våra förorter inte är en total misär där man riskerar att bli rånad och misshandlad så fort man sätter sin fot där... vilket det ibland låter som att man riskerar bli. Utan statistiken tycker jag visar att det inte är så stor skillnad i brottslighet där mot andra ställen (dvs det är inga hårresande skillnader i brottslighet mellan områdena).

Men missförstå mig inte, jag tycker naturligtvis att förorter är platser som generellt sett fungerar mycket dåligt, men bara inte på grund av eventuell risk för att drabbas av brott där.
Senast ändrad 16 februari 2015 20:59

 > Allmänt
Brottslighet per invånare

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Uppsala:s medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

YIMBY UPPSALA PÅ TWITTER
 Twitter
 
...

OM YIMBY
YIMBY Uppsala är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Uppsala ska fortsätta växa och utvecklas, och vi vill att staden ska växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Vi vill att Uppsala ska bli en riktig storstad som lockar fler studenter, turister och företag. Vi vill ha en storstad med levande kultur, framstående forskning och ett aktivt idrottsliv. Vi vill ha en levande stad för alla människor.

Tät blandstad är oerhört attraktivt. Den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likformiga, glesa och trista bostadsöar som ökar bilanvändningen. Det är något som är fel.

När vi ser planer på en ny stadsdel på den outnyttjade ängen utanför fönstret skriver vi inte protestlistor för att stoppa bygget.

När vi ser planer på ett nytt höghus i kvarteret skriver vi inte arga insändare till lokaltidningen om hur hemskt det är.

Istället blir vi glada över att få fler grannar, mer utbud och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

Mer information om oss
Gå med

Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Welthauptstadt Germania vs. Berlin
6 Juli 2023 11:50 av Carl S.
Uthyrningsdel
21 April 2023 15:51 av Gregor Fulemark
Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg

ANDRA BLOGGAR
Andra YIMBY-nätverk:
YIMBY Stockholm
YIMBY Göteborg

YIMBY Norge

Andra bloggar:
Betongelit
Bios Politikos
Chief Rocka
God Bostad
G-svampen
Jerker Söderlind
Linköpingsvisioner
Ljungbergs Blogg
MalmöStockholm
Operation Karlstad
Självgod och bitter
Storstad Linköping
Tidsskriften Arkitektur
Urban Dynamic Planing Forum
Urbanisma

Observera att länkade bloggar inte har någon koppling till YIMBY utan endast är länkade då de ofta har intressanta inlägg om stadsbyggnadsfrågor och/eller arkitektur.