Utskrift från uppsala.yimby.se
....

Releasefest av Ungbo torsdag 4/12

Profilbild
Erika N
122 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Februari 2008
Nätverket jagvillhabostad.nu & Nyréns Arkitektkontor har tillsammans under året bedrivit ett forskningsprojekt kring ungas boende. Man har studerat ungas syn på boende och gjort studieresor till bl a Tokyo för att samla tips om yteffektivt byggande. På torsdags presenteras forskningsprojektet för bl a politiker, arkitekter & folk från byggbranschen. Och det bästa av allt: det är öppet för allmänheten!
Så ta er till Caffé Testolin på Kocksgatan 52, torsdag 4/12 från kl 18.30 för att höra de idéer och fakta man samlat på sig!
Profilbild
Theodor Adolfsson
277 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Januari 2008
Det kanske vore något, ja. Ska nog ta mig dit och se vad de har att komma med. De speciella ungdomsbostäder som det talats om hittills har ju inte varit mycket att hurra för ur urbanitetssynpunkt.

http://www.jagvillhabostad.nu/index.php?sid=1&pid=61&tid=787
Senast ändrad 2 december 2008 16:31
Profilbild
Erika N
122 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Februari 2008
Nej, de verkar mest få små gräsplättar tilldelat sig, och det är ju inte så hett, trots att man inte har någon annanstans att bo. Fler borde gå dit ikväll, det är ett ypperligt tillfälle att diskutera en viktig fråga & höra vilka planer som finns för ungas boende i framtiden! (jagvillhabostad.nu brukar med unga mena msk:or i åldern 18-35 år)
Profilbild
Erika N
122 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Februari 2008
Jag är nyss hemkommen från releasefesten och måste säga att det var ett fantastiskt forum för oss bostads- & byggnadsintresserade! Där fanns folk från branschen, från politiken & diverse intresseorganisationer. Theodor & jag blev intervjuade av Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra, vi stämde träff med en representant från Svensk Byggindustri samt knöt kontakter med arkitekter & inte minst jagvillhabostad.nu. Fler sådana forum behövs! Kanske kan det anordnas av oss nästa gång, kring ett annat tema?

Releasefest av Ungbo torsdag 4/12

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Uppsala:s medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

YIMBY UPPSALA PÅ TWITTER
 Twitter
 
...

OM YIMBY
YIMBY Uppsala är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Uppsala ska fortsätta växa och utvecklas, och vi vill att staden ska växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Vi vill att Uppsala ska bli en riktig storstad som lockar fler studenter, turister och företag. Vi vill ha en storstad med levande kultur, framstående forskning och ett aktivt idrottsliv. Vi vill ha en levande stad för alla människor.

Tät blandstad är oerhört attraktivt. Den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likformiga, glesa och trista bostadsöar som ökar bilanvändningen. Det är något som är fel.

När vi ser planer på en ny stadsdel på den outnyttjade ängen utanför fönstret skriver vi inte protestlistor för att stoppa bygget.

När vi ser planer på ett nytt höghus i kvarteret skriver vi inte arga insändare till lokaltidningen om hur hemskt det är.

Istället blir vi glada över att få fler grannar, mer utbud och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

Mer information om oss
Gå med

Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Welthauptstadt Germania vs. Berlin
6 Juli 2023 11:50 av Carl S.
Uthyrningsdel
21 April 2023 15:51 av Gregor Fulemark
Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg

ANDRA BLOGGAR
Andra YIMBY-nätverk:
YIMBY Stockholm
YIMBY Göteborg

YIMBY Norge

Andra bloggar:
Betongelit
Bios Politikos
Chief Rocka
God Bostad
G-svampen
Jerker Söderlind
Linköpingsvisioner
Ljungbergs Blogg
MalmöStockholm
Operation Karlstad
Självgod och bitter
Storstad Linköping
Tidsskriften Arkitektur
Urban Dynamic Planing Forum
Urbanisma

Observera att länkade bloggar inte har någon koppling till YIMBY utan endast är länkade då de ofta har intressanta inlägg om stadsbyggnadsfrågor och/eller arkitektur.