Utskrift från uppsala.yimby.se
....

 > Allmänt

Bebygg Ladgårdsgärdet i Sthlm

Kjell Lindmark
7 Inlägg
Ort: 4, Gick med: September 2013
Jag vill skapa en ny stadsdel omfattande Ladugårdsgärde från Kampementsbacken i Norr till Djurgårdsbrunnskanalen i söder, diplomatstan i väster och Lilla Värtan i Öster.

Denna stadsdel bör få en ny jvg station som mitt förslag i tråden höghastihetståg. (jag vet inte hur länka dit) med både fjärrtåg(höghastighets) och pendeltåg. Med fördel kan även Roslagsbanan dras hit. T-bana blå innan nackalandet bör också passera här. Spårväg till city och Lidingö kan också byggas med ny bro från Lindarängen-Lidingö.

Bebyggs företrädesvis med skyskrapor för bostäder högst upp kontor i de nedreplanen och affärer längst ned. ca 30-40 våningar torde passa bra. Kaknästornet blir historia och dess funktioner flyttas upp till lämplig skyskrapa. Grönområdet på Djurgården söder om Djurgårdsbrunnskanalen lämnas orörd. Då borde man kunna få plats med ca 80 000-100 000 invånare + arbetsplatser och kanske ett nytt finasiellt centrum.

hälsar

Kjell Lindmark
Martin Singh-Blom
196 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Juli 2012
Det området blir väl nästan samma storlek som Söder om jag kollar rätt på kartan. Måste bli mer än 100,000 med den täthet du pratar om. Eller tänker du bara på Gärdet, och inte på skogsbiten i norra djurgården? Jag tror dock att det kan bli vissa problem med att få igenom det rent politiskt ...

Men finns det någon gräsmatta i Stockholm som borde minskas lite tycker jag nog att det är Gärdet. Den är för stor för vad den tillför. Det minsta man skulle önska är att de naggade den i kanten för att binda ihop det nya som byggs i Värtan med Östermalm. En urban tunga tvärs över Gärdet längs Lindarängsvägen. Föreslogs inte nått sånt i Lindhagenplanen 2.0?

Sen ser jag gärna att man förtätar och fixar i den redan bebyggda biten av Gärdet också, så att det blir mer stadslikt. Tråkigaste biten av innerstan med råge.
Kjell Lindmark
7 Inlägg
Ort: 4, Gick med: September 2013
Jo jag hade nog tänkt att skogsområdet också skulle bebyggas utom en del som kunde få bli park.
Att förtäta Gärdet men även Valhallavägen sydost om Fältöversten är att föredra. Dessa områden är lite väl öde och tråkiga och borde få mera stadsprägel.

Du har nog rätt kan säkert bli plats för 150 000 till 200 000 kanske mer beroende på hur man bygger. Att bygga ihop det med den kommande bebyggelsen i hela Värtanområdet skulle bli bra.

hälsar
Kjell Lindmark

 > Allmänt
Bebygg Ladgårdsgärdet i Sthlm

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Uppsala:s medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

YIMBY UPPSALA PÅ TWITTER
 Twitter
 
...

OM YIMBY
YIMBY Uppsala är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Uppsala ska fortsätta växa och utvecklas, och vi vill att staden ska växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Vi vill att Uppsala ska bli en riktig storstad som lockar fler studenter, turister och företag. Vi vill ha en storstad med levande kultur, framstående forskning och ett aktivt idrottsliv. Vi vill ha en levande stad för alla människor.

Tät blandstad är oerhört attraktivt. Den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likformiga, glesa och trista bostadsöar som ökar bilanvändningen. Det är något som är fel.

När vi ser planer på en ny stadsdel på den outnyttjade ängen utanför fönstret skriver vi inte protestlistor för att stoppa bygget.

När vi ser planer på ett nytt höghus i kvarteret skriver vi inte arga insändare till lokaltidningen om hur hemskt det är.

Istället blir vi glada över att få fler grannar, mer utbud och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

Mer information om oss
Gå med

Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan

ANDRA BLOGGAR
Andra YIMBY-nätverk:
YIMBY Stockholm
YIMBY Göteborg

YIMBY Norge

Andra bloggar:
Betongelit
Bios Politikos
Chief Rocka
God Bostad
G-svampen
Jerker Söderlind
Linköpingsvisioner
Ljungbergs Blogg
MalmöStockholm
Operation Karlstad
Självgod och bitter
Storstad Linköping
Tidsskriften Arkitektur
Urban Dynamic Planing Forum
Urbanisma

Observera att länkade bloggar inte har någon koppling till YIMBY utan endast är länkade då de ofta har intressanta inlägg om stadsbyggnadsfrågor och/eller arkitektur.