Utskrift från uppsala.yimby.se
....

Flunsåsstråkets dag 2012

Erik Liedner
4 Inlägg
Ort: Göteborg (Centrala Hisingen), Gick med: Mars 2010
Visa karta

Bilden visas nedskalad. Klicka på bilden för att se den i fullstorlek.

Folkfest i vår stadsdel - Välkommen till Flunsåsstråkets Dag, 9 sep kl 13-17.

Förra årets succé upprepas igen. Med Flunsåsstråkets Dag vill SCH (Stadsplaneringsforum Centrala Hisingen) slå ett slag för framsynt utveckling av stadsdelens oslipade diamant. Syftet är att manifestera Flunsåsstråkets existens genom att befolka stråket rejält några timmar för att ge en föraning om hur det kan bli när 10.000 människor har flyttat till Backaplansområdet. Vi vill att Flunsåsstråket sätts på kartan och att stråkets potential tas tillvara i utvecklingen av stadsdelen. Ett påbörjat detaljplaneärende syftar till att förändra hela östra delen av stråket - men oklart hur.

Under Flunsåsstråkets Dag ligger olika attraktioner som ett pärlband som tar runt stora delar av Flunsåsstråket. Se affisch m m på www.sch-gbg.org och se även Facebook-evenemanget Flunsåsstråkets Dag (och bjud in vänner!). Cirkuskonster, ponnyridning, folkmusik, jazz, opera, nyinflyttade grisar, konst, loppmarknad, kaféer, poängpromenad, m m... Och på "Framtidstorget" samsas planerare, politiker och byggare för att föra dialog med besökare. Vilken fest vi har att se fram emot!
Senast ändrad 27 januari 2013 19:45

Flunsåsstråkets dag 2012

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Uppsala:s medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

YIMBY UPPSALA PÅ TWITTER
 Twitter
 
...

OM YIMBY
YIMBY Uppsala är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Uppsala ska fortsätta växa och utvecklas, och vi vill att staden ska växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Vi vill att Uppsala ska bli en riktig storstad som lockar fler studenter, turister och företag. Vi vill ha en storstad med levande kultur, framstående forskning och ett aktivt idrottsliv. Vi vill ha en levande stad för alla människor.

Tät blandstad är oerhört attraktivt. Den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likformiga, glesa och trista bostadsöar som ökar bilanvändningen. Det är något som är fel.

När vi ser planer på en ny stadsdel på den outnyttjade ängen utanför fönstret skriver vi inte protestlistor för att stoppa bygget.

När vi ser planer på ett nytt höghus i kvarteret skriver vi inte arga insändare till lokaltidningen om hur hemskt det är.

Istället blir vi glada över att få fler grannar, mer utbud och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

Mer information om oss
Gå med

Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan

ANDRA BLOGGAR
Andra YIMBY-nätverk:
YIMBY Stockholm
YIMBY Göteborg

YIMBY Norge

Andra bloggar:
Betongelit
Bios Politikos
Chief Rocka
God Bostad
G-svampen
Jerker Söderlind
Linköpingsvisioner
Ljungbergs Blogg
MalmöStockholm
Operation Karlstad
Självgod och bitter
Storstad Linköping
Tidsskriften Arkitektur
Urban Dynamic Planing Forum
Urbanisma

Observera att länkade bloggar inte har någon koppling till YIMBY utan endast är länkade då de ofta har intressanta inlägg om stadsbyggnadsfrågor och/eller arkitektur.