Utskrift från uppsala.yimby.se
....

Folkfest 11 sep sätter Flunsåsstråket på kartan

Erik Liedner
4 Inlägg
Ort: Göteborg (Centrala Hisingen), Gick med: Mars 2010
Folkfest i vår stadsdel - Välkommen till Flunsåsstråkets Dag, 11 september kl 13.00 - 17.00

Med Flunsåsstråkets Dag vill SCH (Stadsplaneringsforum Centrala Hisingen)slå ett slag för framsynt utveckling av stadsdelens oslipade diamant. Syftet är att manifestera Flunsåsstråkets existens genom att befolka stråket rejält några timmar för att ge en föraning om hur det kan bli när 10.000 människor har flyttat till Backaplansområdet. Vi vill att Flunsåsstråket sätts på kartan och att stråkets stora potential tas tillvara i utvecklingen av stadsdelen. Se affisch m m på www.sch-gbg.org och se även Facebook-evenemanget Flunsåsstråkets Dag (och bjud in vänner). Olika attraktioner och spektakel ligger som ett pärlband längs en runtursslinga som tar er runt hela Flunsåsstråket. Cirkuskonster, ponnyridning, loppmarknad, konstinstallation, fika, musik,poängpromenad m m. Och på ett "framtidstorg" samsas planerare och politiker för att föra en dialog med besökare. Nya attraktioner tillkommer kontinuerligt. Vilken fest vi har att se fram mot!!
Erik Liedner
4 Inlägg
Ort: Göteborg (Centrala Hisingen), Gick med: Mars 2010
Om du undrar var Flunsåsstråket ligger så kolla på affischen på SCHs hemsida, www.sch-gbg.org. Det är den kilometerlånga grönremsa som i öster utgår från det påbörjade bostadsbygget (Östra) Kvillebäcken och når Flunsåsberget (där folkparksscenen Flunsåsparken ligger) i väster. Flunsåsstråket korsas på mitten av Wieselgrensgatan men är i övrigt helt bilfri.
Profilbild
Johannes Hulter
1635 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: Januari 2008
Lägg upp det i vår kalender vetja!
__________________
A house is not only a machine for living in

Senast ändrad 3 september 2011 09:27

Folkfest 11 sep sätter Flunsåsstråket på kartan

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Uppsala:s medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

YIMBY UPPSALA PÅ TWITTER
 Twitter
 
...

OM YIMBY
YIMBY Uppsala är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Uppsala ska fortsätta växa och utvecklas, och vi vill att staden ska växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Vi vill att Uppsala ska bli en riktig storstad som lockar fler studenter, turister och företag. Vi vill ha en storstad med levande kultur, framstående forskning och ett aktivt idrottsliv. Vi vill ha en levande stad för alla människor.

Tät blandstad är oerhört attraktivt. Den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likformiga, glesa och trista bostadsöar som ökar bilanvändningen. Det är något som är fel.

När vi ser planer på en ny stadsdel på den outnyttjade ängen utanför fönstret skriver vi inte protestlistor för att stoppa bygget.

När vi ser planer på ett nytt höghus i kvarteret skriver vi inte arga insändare till lokaltidningen om hur hemskt det är.

Istället blir vi glada över att få fler grannar, mer utbud och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

Mer information om oss
Gå med

Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan

ANDRA BLOGGAR
Andra YIMBY-nätverk:
YIMBY Stockholm
YIMBY Göteborg

YIMBY Norge

Andra bloggar:
Betongelit
Bios Politikos
Chief Rocka
God Bostad
G-svampen
Jerker Söderlind
Linköpingsvisioner
Ljungbergs Blogg
MalmöStockholm
Operation Karlstad
Självgod och bitter
Storstad Linköping
Tidsskriften Arkitektur
Urban Dynamic Planing Forum
Urbanisma

Observera att länkade bloggar inte har någon koppling till YIMBY utan endast är länkade då de ofta har intressanta inlägg om stadsbyggnadsfrågor och/eller arkitektur.