Utskrift från uppsala.yimby.se
....

 > Allmänt

I Stockholm...

Mikael Kreutz
498 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: December 2008
... Kan man uppenbart något vi Göteborgare är inkapabla av — Bygga nya bostäder med lokaler i bottenvåningen och utan att att det skriker nyfunkis över hela området.

Bilden visas nedskalad. Klicka på bilden för att se den i fullstorlek.Hade det inte varit för de små badrumsfönsterna och designen på trapphuset så kunde man nästan ha misstagit huset från att ha varit från andra sekelskiftet. Tänk er vad pampigt Norra Älvstranden, eller om varenda hus i Kvillebäcken hade planerats efter den här modellen?
Jesper Hallén
348 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: April 2012
Ja just sådana här byggnader vill jag se att vi bygger fler av i Göteborg. Framförallt när vi bygger centralt, även i Kvillebäcken. Där är det väl inte försent ännu.
Profilbild
Anders Gardebring
3334 Inlägg
Ort: Stockholm (Vasastan), Gick med: September 2007
Nya Norra Bantorget är nog mitt favoritprojekt i Stockholm just nu.
Det är stad rakt igenom. Inget fuskande med punkthus o annat trams.
http://www.stockholm.se/Fristaende-webbplatser/Fa..

Projektet uppe på Kungsholmen ser också ut att kunna bli lysande bra:http://www.stockholm.se/Fristaende-webbplatser/Fa..

Där byggs till och med ett höghus (med hyresrätter!) som inlemmar sig i kvartersbebyggelsen.
__________________
Original YIMBY
Hemsida: http://gardebring.com/

Senast ändrad 29 november 2008 14:57
Mikael Kreutz
498 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: December 2008
Bara att gratulera att så mycket görs på rätt sätt uppe i kungliga hufvudstaden. Försöker följa utvecklingen så gott det går via skycrapercity, och det är flera projekt som är mycket imponerande. Sen kollektivtrafiken går ju inte att jämföra...

Men jag tycker i alla fall att Göteborgs stadskärna överlag är lite mysigare än Stockholms. Rivningsvågen som röjde igenom våra städer tycks ha träffat mer centralt i Stockholm, vilket är mycket trist
Profilbild
Ragnar Lind
119 Inlägg
Ort: Gothenburg, Gick med: Januari 2009
Jo, Kungsholmen ligger mig varmt om hjärtat. Planerna ser väldigt bra ut, och det verkar ju inte heller som det dröjer så hiskans länge tills de förverkligas. Brovakten ser dock lite för miljonprogrammässigt ut, och de två husen kunde vara högre (men med en annan utformning). Jag undrar också om inte den gamla industriarkitekturen i alla fall i viss mån borde bevaras och byggas om, den skulle i så fall ge ökad karaktär åt området. Det verkar vara en del skillnader i arkitekturen i Sth mot Gbg. I Sth ser det ut som man i högre utsträckning använder milda, vackra färger på husen, vilket ger mer stadskänsla. Dessutom drar nyfunkisen i Sth mer åt klassicismen, här i Göteborg drar den mer åt miljonprogram.
__________________
Ragnar L
Profilbild
Anders Gardebring
3334 Inlägg
Ort: Stockholm (Vasastan), Gick med: September 2007
Det byggs dock gott om skräp längre ut i regionen...
Men det verkar som att både byggbolag och politiker häruppe så smått har börjat fatta att det faktiskt finns folk som gillar att ha annat folk omkring sig ibland istället för att bo isolerat med en massa menlösa gräsmattor omkring sig och en affären en biltur bort...
Det tristaste är såklart den fullkonligt vansinnigt höga parkeringsnormen där man bygger stadsmiljöer med en norm på 1,1. Jomen tjenare liksom...
__________________
Original YIMBY
Hemsida: http://gardebring.com/
Martin C
114 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: December 2008
Sthlm verkar ha en hel del på gång. Gbg gör ingenting i jämförelse känns det som, som alltid med denna stad mao Mycket planeras också rätt i Sthlm med kvarter och tät bebyggelse. Bor man i fel stad? Kan ju flytta i demonstrativt syfte.
Jesper Hallén
348 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: April 2012
I så fall är det ju här som vi behövs som mest, Yimby ska göra stad den här stan!
Lukas Pettersson
7 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: Januari 2009

 > Allmänt
I Stockholm...

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Uppsala:s medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

YIMBY UPPSALA PÅ TWITTER
 Twitter
 
...

OM YIMBY
YIMBY Uppsala är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Uppsala ska fortsätta växa och utvecklas, och vi vill att staden ska växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Vi vill att Uppsala ska bli en riktig storstad som lockar fler studenter, turister och företag. Vi vill ha en storstad med levande kultur, framstående forskning och ett aktivt idrottsliv. Vi vill ha en levande stad för alla människor.

Tät blandstad är oerhört attraktivt. Den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likformiga, glesa och trista bostadsöar som ökar bilanvändningen. Det är något som är fel.

När vi ser planer på en ny stadsdel på den outnyttjade ängen utanför fönstret skriver vi inte protestlistor för att stoppa bygget.

När vi ser planer på ett nytt höghus i kvarteret skriver vi inte arga insändare till lokaltidningen om hur hemskt det är.

Istället blir vi glada över att få fler grannar, mer utbud och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

Mer information om oss
Gå med

Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Welthauptstadt Germania vs. Berlin
6 Juli 2023 11:50 av Carl S.
Uthyrningsdel
21 April 2023 15:51 av Gregor Fulemark
Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg

ANDRA BLOGGAR
Andra YIMBY-nätverk:
YIMBY Stockholm
YIMBY Göteborg

YIMBY Norge

Andra bloggar:
Betongelit
Bios Politikos
Chief Rocka
God Bostad
G-svampen
Jerker Söderlind
Linköpingsvisioner
Ljungbergs Blogg
MalmöStockholm
Operation Karlstad
Självgod och bitter
Storstad Linköping
Tidsskriften Arkitektur
Urban Dynamic Planing Forum
Urbanisma

Observera att länkade bloggar inte har någon koppling till YIMBY utan endast är länkade då de ofta har intressanta inlägg om stadsbyggnadsfrågor och/eller arkitektur.